Për fillim,

Kompania Sesco është themeluar në vitin 1995 në qytetin e Prizrenit.
KOMPANIA SESCO në fillimet e saja veprimtari kryesore kishte shitjen e
produkteve ndërtimore si dhe projektimin dhe ndërtimin e objekteve të ndryshme
afariste.
z.Afit BIRDAINI i cili me një përvoj shumë vjeçare në projektim, ndërtim si dhe
në udhëheqje, me vizion të qartë themeloi kompanin e tij  SESCO, emëri i së cilës
shumë shpejtë u bë i njohur dhe besohej nga të gjitha kompanitë dhe klientët e
pavarur.
Pas progresit në suksesin e punës që bëri SESCO zgjeroj formën e veprimtarisë
së saj , kryesishtë duke u bazuar në improtimin e produkteve siç janë: matriale për
ujëra të zeza, gypa për puse të thella, material për ujë, rubineta të ujit si dhe
material për ngrohje qëndrore.
Marëveshjet e bëra me brende shumë të njohura botërore ka ngritur vlerën e
biznesit ,duke sjellë produkte të reja me kualitet dhe cilësi të lartë. Më shumë se
dy dekada duke punuar pa rreshtur SESCO arriti të bëje emër në tregun e
Kosovës.

Llojet e produkteve të cilat ofrohen në SESCO janë:

Gypa dhe Fitinga pa Zhurmë (Silenta Premium)
Bateri për dush, Lavabo, Kuzhinë.
Radiatorë, gypa dhe fitinga bakri , Carbon Press, Al-pex dhe pjesë  fazonike për ngrohje.

A Television Advertisement

Misioni

Kompania SESCO në qender te misionit të saj ka vendosur përmbushjen e
kërkesave të  konsumatorit, duke i sjellur atij inovacione dhe trende më të reja
botërore me produkte cilësore dhe kualitative.
Përveç ofertës së produkteve kompania jonë siguron një shërbim të kualitetit të
lartë sepse beson fuqishëm në relacion dhe bashkëpunim afatëgjate me
konsumatorin.

Visioni

Vizioni i kompanisë tonë është që të ndërtoj një bazament të fuqishëm industrial,
bazuar në produkte kualitative, shërbime të nivelit të lartë dhe një ambient
mikëpritës dhe këte përvojë  të mundë të replikohet në fusha të tjera në zgjerimin e
veprimtarisë afariste.

Brendet më të njohura:

  • Georg Fischer – GF Piping Systems ,
  • Emtas Energy  Systems ,
  • Haksu Armatur,
  • ADELL,
  • Ivar S.P.A,
  • TDM Brass S.R.L,
  • CONX Banninger IBP ,
  • Sctubes Sarravalle  S.R.L,
  • MAINCOR,
  • VALTEMO EUROPE